שלום,
מתעניינת בתואר שני אחרי תואר ראשון בסיעוד.
*האם יש תואר שיותר מקובל להתקדם דרכו לתפקידים ניהוליים? מנהל מערכות בריאות/תואר שני בסיעוד
*האם התארים הללו בסיעוד מוכרים (מבחינת תוספת שכר)- ניהול סימפטומים/מנהיגות קלינית?
*האם יש המלצה לתואר שני מסויים? צפת/חיפה/יזרעאל
תודה רבה.
מה את חושבת, נועם? האם לזה התכוונת בשאלה שלך?
ללמוד תואר שני זה גם הצהרת כוונות וגילוי מוטיבציה להרחיב אופקים ולהתקדם מקצועית. הלימודים הם לאורך השנים ואם אתה ממוקד מטרה מה טוב.
ממליצה לך לבחור תואר בתחום שמעניין אותך גם מבחינה קלינית כמו שאצלנו בהדסה יש שני מסלולים: טיפול נמרץ, וגריאטריה. או כמו שבתל אביב יש תואר שני בחינוך. בהמשך הדרך יש להפגין יכולת ניהולית במחלקה כמו אחריות משמרת לדוגמה. בהמשך הדרך אם הכיוון הוא ניהול יש קורסים ייעודיים בתחום ניהול של מנהל הסיעוד. בהצלחה!
היי...
תואר שני זה תמיד התלבטות אם צריך ומה צריך אז אחרי מסע אישי שלי יכולה לשתף כמה נקודות חשובות:
*את התואר השני שלי התחלתי ברפואת אסונות בבן גוריון ("כי זה יותר מעניין מסיעוד") אבל אז הבנתי שיותר חשוב ללמוד תואר שמוכר לצרכי שכר והתואר הזה הוא לא ממש אחד מהם ותואר שני לא באמת מעניין ברובו, זה מין משהו שצריך לעשות בשביל הקורות חיים והעמידה בסף של מכרזים ולא יותר מזה.
תואר מוכר לצרכי שכר - כל תואר בסיעוד או מנהל מערכות בריאות שמוכר למל"ג מוכר וכך הלאה. שים לב שזה תקף רק למוסדות שתחת הסכמים קיבוציים. לדוגמא באסותא כן קיבלו לחברה שלמדה איתי את התואר בבן גוריון.
*עזבתי את באר שבע ועברתי לתל אביב, התחלתי מסלול תזה ואז הבנתי שאם אני לא רואה את עצמי באקדמיה אין לי באמת שום טעם לעבור את הסיוט הזה שנקרא תזה. שמחה שאני אחרי
*השאלה איפה ללמוד תלויה הרבה לדעתי בקרבה לבית והנוחות בהגעה. אני קללתי את עצמי כל יום שנסעתי ברכבת בדרך הארוכה לבאר שבע לעומת הנוחות והכלום זמן שלקח לי להגיע לתל אביב. אין לזה תחליף!
*לגבי תפקיד (שלא באקדמיה) בגדול זה לא באמת משנה איזה תואר תלמד (כל עוד הוא מוכר ויש לפחות אחד מהתארים הסיעוד) ולא משנה אם זה מכללה או אונברסיטה. מה שחשוב זה מה הדעות המקצועיות (וגם הפחות) עליך, כמה אתה טוב בשדה הקליני, איך הרשמת בראיון ועוד....
לדעתי הלא מוסמכת, הדרך להגיע לניהול היא, מלבד תואר שני שלדעתי הוא ממש לא חובה, היא להתקדם במחלקה שלך, להיות ראש צוות ,צוות מוביל, סגנית, לצאת לקורס הדרכה קלינית ולעל בסיסי (שקרוב לתחום שאת אוהבת), לעשות פרויקטים ולבלוט. ואז לגשת לכל מכרז שמתפרסם בבית החולים או בקהילה (שמתאים לך) . ואז יכירו אותך. בהרבה בתי חולים יש קורס ל"טלנטים", עתודה ניהולית. שאליו מגיעים ע"י המלצה של אחראית בד"כ. זאת הדרך שאני ראיתי.
לגבי התארים המוכרים לשכר, בתואר שני זה פיזיולוגיה וכל שאר הקורסים שרשומים בטבלה עם הסייגים. הכי טוב לשאול במשאבי אנוש
תשובה חלקית בנתיים